Volvo FL sjåfør
Ute etter nye måter å holde deg våken på?

En komfortabel, trygg sjåfør er en gladere, mer effektiv sjåfør – derfor har vi gjort det enklere og mer givende enn noensinne å jobbe med nye Volvo FL.

En kopp kaffe

Distribusjonssjåfører i byene må inn og ut av førerhuset flere ganger i løpet av arbeidsdagen, har et konstant behov for teknisk pålitelighet og en stram tidsplan, så de daglige rutinene gir ikke akkurat rom for kompromisser. Det er helt avgjørende at du kan stole helt og fullt på lastebilen og utstyret, og at lastebilen lar deg utføre jobben sikkert og komfortabelt. Nye Volvo FL bidrar til dette i hver minste detalj.

Ny setedesign

Førersetet i nye Volvo FL har fått en ny design. I tillegg til at det gir økt sikkerhet og integrert nakkestøtte og sikkerhetsbelte, kan det skilte med kraftigere tekstiler og farger som harmonerer praktfullt med resten av interiøret.

Ergonomisk interiørdesign

Når vi snakker om interiør, så er førerhuset i denne lastebilen et ekte uttrykk for funksjonell og estetisk balanse. Det er rikelig med perfekt plasserte og lett tilgjengelige oppbevaringsflater og -plasser, som gir økonomiske og mindre slitsomme bevegelser i førerhuset.

Smart instrumentgruppe

De samme standardene preger også instrumenter. Alle instrumenter og brytere er intuitivt utviklet og smart plassert. På den måten legger de til rette for effektiv betjening uten at det går på bekostning av sjåførens eller fotgjengernes sikkerhet. Med sjåførens komfort og omgivelsene i mente er det også verdt å merke seg at instrumentene nå inneholder en AdBlue-måler og en måler for dieselpartikkelfilteret.

Små skritt utgjør stor forskjell

Stig inn (og ut) av den 12 tonns, 4-sylindrede Volvo FL med 17,5’’ hjul og du vil legge merke til at innsteget er nærmere bakken. En liten detalj, kanskje, men en du vil definitivt komme til å sette pris på etter dagens siste levering.

I disse lastebilene vil dagens siste levering
føles som den første

Se og bli sett

Vi forstår også hvor viktig det er at sjåføren og lastebilen kommuniserer med fotgjengere og andre trafikanter. Derfor har nye Volvo FL kraftige LED-kjørelys som slås på automatisk når kjøretøyet beveger seg fremover.

7
Sjåfør