Uansett hva du trenger plassen til, er det massevis her

Mer plass til drivstoff

Mer plass til drivstoff ...

Jo mer drivstoff du har plass til, desto sjeldnere må du fylle drivstoff. På nye Volvo FM har vi flyttet flere ting for å gi plass til enda mer drivstoff. Det finnes flere tankstørrelser tilgjengelig, og disse kan legges til i forskjellige kombinasjoner slik at du har mulighet til å ha med deg mest mulig drivstoff.

Påbygg til Volvo FM

... eller komplekse påbygg

Noen bruksområder stiller veldig spesifikke krav til chassislayouten. På nye Volvo FM kan deler av chassisutstyret flyttes ut av veien for å gi plass til påbygget. Dette gir en fleksibilitet som er vanskelig å matche.

Les historien bak fleksibilitet og bunnlinjen

Chassisegenskaper

A. Batterikassen.

Vi har flyttet batterikassen 300 mm for å lage plass til vel 100–120 ekstra liter drivstoff. Men det er ikke alt. Den kan også installeres bak og er dermed ute av veien (på trekkvogner med luftfjæring). Dette tilsvarer plass til ytterligere 300 liter drivstoff og forenkler påbyggingen.

B. AdBlue-tanken.

På trekkvogner kan en ny 50-liters AdBlue-tank monteres bak førerhuset (på toppen av rammen), noe som frigir plass på chassissiden.

C. Drivstofftankene.

Hvis du er som folk flest, ønsker du å fylle drivstoff så rimelig og sjelden som mulig. Det er grunnen til at Volvo FM kan utstyres med en lang rekke drivstofftanker i ulike former, posisjoner, høyder, volum og materialer. Størrelsene spenner fra 150 til 900 liter og kan kombineres på mange måter for å maksimere drivstoffkapasiteten.

D. Luftproduksjonsmodulatoren (APM).

På trekkvogner er styreenheten for luftkompressoren flyttet til området mellom chassisrammene for å gi mer plass til chassismontert utstyr eller drivstofftanker.

E. Lufttankene.

Avhengig av lastebilens spesifikasjon kan lufttankene installeres i en lang rekke ulike posisjoner. Det gir enda bedre fleksibilitet.

F. En tom chassisside.

Hvis påbygget krever det, er det ofte mulig å få Volvo FM spesifisert med alt utstyret på én side, slik at påbyggeren kan ha den andre siden for seg selv.

Volvo FM-chassis for 4x2 trekkvogn, sett ovenfra
Volvo FM-jevnlastchassis for 6x2 trekkvogn, sett ovenfra