Volvo FMX

Volvo FMX, den moderne anleggsbilen, fullpakket med innovative løsninger og nyskapende funksjoner.

4 × 2, 4 × 4, 6 × 2, 6 × 4, 6 × 6, 8 × 2, 8 × 4, 8 × 6, 10 × 4 eller 10 × 6

D11 eller D13 (330 til 540 hk)
Volvo FMX med I-Shift

I-Shift - den smarteste er nå enda sterkere

Avslappet kjøring, god drivstofføkonomi og enklere manøvrering takket være avansert programvare med smarte løsninger. Med den automatiske girkassen I-Shift er bilen en sann glede å kjøre. Nå er fås den tilpasset de aller mest krevende kjøreforholdene.


I-Shift også for AWD

Litt mindre å tenke på 

I-Shift gjør det til en drøm å kjøre. Uten clutchpedalen kan du fokusere på de to andre. Den innebygde intelligensen i I-Shift velger alltid riktig gir, raskt og automatisk. Programvaren er så god til å gire at selv de beste sjåfører må se seg slått. Men hvis du likevel vil ha et ord med i laget, er det fullt mulig. Med knappene på girvelgeren kan du trå til og skifte gir manuelt.

Nå er I-Shift også et tilvalg for AWD-lastebiler.

Les artikkelen med Astrid Drewsen om det utvidede I-Shift-tilbudet

Spar drivstoff med I-Shift

Spar drivstoff med I-Shift
- pengene bare triller inn

I-Shift er laget for å spare drivstoff. For det første er de indre tapene lave, faktisk enda lavere enn i manuelle girkasser. Men det er elektronikken som utgjør den store forskjellen.

Når du kjører i økonomimodus, utføres alle girskift i riktig øyeblikk, slik at motoren får arbeide i turtallsområdet som gir mest effekt. I tillegg har du I-Roll. Det er en unik funksjon som brukes i nedoverbakker, og som automatisk deaktiverer motoren slik at lastebilen drives fremover av momentet, ikke av drivstoffet. Og resultatet? Opptil 2 % reduksjon i drivstofforbruket.

I-Shift for svært krevende kjøreforhold

Forsterket I-Shift - for svært krevende kjøreforhold

Hvis du kjører under ekstremt tøffe forhold, kommer du til å sette pris på den forsterkede I-Shift-girkassen. Den er spesialutviklet for omgivelser der du ofte må kjøre i hellinger på over 10 % eller i ekstremt ulendt terreng. Det blir rett og slett færre og færre grunner til å velge en manuell girkasse eller automatiserte Powertronic.

Mer driftstid.

Mer driftstid

Det er når du kjører du tjener penger – det er ingen hemmelighet. Derfor har vi gjort noen endringer som vil øke driftstiden for lastebilen. Vi har forlenget intervallene for oljebytte for både I-Shift og de manuelle girkassene til 450 000 km. Når det gjelder I-Shift, har vi også forlenget levetiden for clutchen og forbedret den veiledede diagnostiseringen.

Slik fungerer I-Shift

Slik virker det

Det virker kanskje rart. Under overflaten er I-Shift, selve symbolet på moderne kraftoverføring, en tradisjonell, usynkronisert manuell girkasse (det er derfor den er så kompakt og de indre tapene er så lave). Men selvsagt ligger det også mer bak I-Shift. Hemmeligheten er den intelligente elektroniske kontrollenheten. Den styrer det pneumatiske systemet som tar seg av clutching og girskift. Den mottar hele tiden informasjon om hastighet, akselerasjon, vekt, veihelning, krav til dreiemoment og mye mer, og dermed kan alle girskift utføres med ekstrem presisjon. Den kommuniserer også tett med motoren, som igjen justerer turtallet og motorbremsen slik at girskiftene blir raske og behagelige.

I-Shift-utvalg

Type Toppgir Dreiemoment Maks. vogntogvekt
AT2412E Direkte 2400 Nm 44 t
AT2612E Direkte 2600 Nm 60 t
ATO2612E Overdrive 2600 Nm 60 t

Hvordan vil du ha I-Shift?

Ved hjelp av programvaren kan du skreddersy I-Shift til dine kjøreforhold.


I-Shift-programvare – Distribusjon og anlegg I-Shift-programvare – Langtransport og drivstofføkonomi

Distribusjon og anlegg (TP-DICON)

Langtransport og drivstofføkonomi (TP-FUEC)

Skreddersyr girkassen for oppgaver innen distribusjon og anlegg. Egenskapene omfatter funksjoner som støtter sjåføren ved start og ved manøvrering i trange områder. Inneholder intelligente funksjoner som reduserer drivstofforbruket til et minimum. Dette gjør programpakken spesielt egnet til langtransportoppgaver.

I-Shift-programvare – Langtransport og drivstofføkonomi med I-See

I-Shift-programvare – Tungtransport

Langtransport og drivstofføkonomi med I-See (TP-FUEC3)

Tungtransport (TP-HD)

Her får du også I-See, inkludert I-Cruise, med i pakken Langtransport og drivstofføkonomi, slik at du kan spare enda mer drivstoff. Optimerer I-Shift for tung vogntogvekt.
     
 

Tungtransport med I-See

   

Tungtransport med I-See

   
Her får du også I-See, inkludert I-Cruise, med i tungtrekkerprogrampakken slik at du kan spare enda mer drivstoff.     


I-Shift-programvarepakker

Funksjoner TP-BAS TP-DICON TP-FUEC TP-FUEC3 TP-HD TP-HD3* 
Basic Shift Strategy ● 
Performance Shift ● 
Basic Gear Selection Adjustment ● 
Overvåking av oljetemperatur i girkassen ● 
Enhanced Shift Strategy ● 
Startkontroll ● 
I-Roll ● 
Smart konstantfartsholder ● 
I-See, inkludert I-Cruise   ● 
Tungtrekkerprogram ● 
 
 
Andre tilvalg  
Forbedrede kraftuttaksfunksjoner ● 
Utvidet giringsprogram, inkludert kick-down ● 
Bedre ytelse – dårlige veier ● 
* Bare tilgjengelig for AT2612E.