Volvo FMX

Volvo FMX, den moderne anleggsbilen, fullpakket med innovative løsninger og nyskapende funksjoner.

4 × 2, 4 × 4, 6 × 2, 6 × 4, 6 × 6, 8 × 2, 8 × 4, 8 × 6, 10 × 4 eller 10 × 6

D11 eller D13 (330 til 540 hk)
Jo mer du bruker den, desto bedre ser den ut

NY STANDARD INNEN VEI OG ANLEGG. Volvo FMX setter nye standarder innen robusthet og mobilitet. Designen er ærlig - den gjør lastebilen til det den er: et svært robust og slitesterkt verktøy.

Asok George er ansvarlig for eksteriørdesignen hos Volvo Trucks. Han har en egen evne til å tolke Volvomerket i et visuelt språk.

«Volvo FMX er en anleggsbil som gir et røft og robust inntrykk på en måte som er karakteristisk for Volvo. Den har en personlighet som gjør at den ser ut som om den hører hjemme i et steinbrudd eller en gruve. Men designen er også sofistikert, så anleggsbilen ville slett ikke ha sett malplassert ut på en flyplass eller i byen. Det er den tiltalende røffheten som gjør den så karakteristisk for merket.»

Ny standard for anleggsbiler

Hvordan er den ærlig?

«Alle de kjente FMX-elementene er der, bare i en kraftigere og bedre utgave. Kufangeren er større og tøffere, og det samme gjelder hjørnestøtfangerne som nå har de samme synlige festedelene for å gjøre det enklere å skifte dem ut. Den sentrale slepeenheten er ikke lenger dekket av plastpaneler, og de nye frontlyktene er plassert høyere oppe hvor sjansen for at de blir skadet, er mindre.»

Volvo FMX hjørnestøtfanger

Ikke skjul det – forbedre det

Når en festedel er synlig, er den også forbedret gjennom utformingen. Dette følger av filosofien om å tilføre funksjonaliteten mer verdi. Hvis det skulle være behov for å skifte ut en av de robuste hjørnestøtfangerne eller et av karosseripanelene, kan dette nå utføres svært raskt og enkelt. Andre visuelle forbedringer omfatter et større jernmerke og en formstøpt skråstrek. Men hvordan vil alt dette gi seg utslag når lastebilen er i felten?

Født til å jobbe

«Folk som kjører Volvo FMX, er profesjonelle. De vet å sette pris på detaljene som hjelper dem å gjøre en bedre jobb i alle de ulike situasjonene de kommer ut for i hverdagen. Takket være den robuste utformingen kommer de til å få unna mye mer arbeid med færre irriterende forsinkelser. Selvsagt kommer lastebilen til å bli oppripet og tilgriset i felten. Men jeg tror at dette bare vil øke bilens appell. Akkurat som et par dongeribukser: Jo mer du bruker dem, desto bedre ser de ut.»

Asok George

Høyere opp

Lastebilen gir et mektig inntrykk når du ser den i virkeligheten. Den nedre fronten på førerhuset er faktisk 40 millimeter høyere oppe, og den fremre beskyttelsesplaten fremhever den økte bakkeklaringen. De nye frontlyktene omfatter de karakteristiske V-formede LED-lyktene i likhet med resten av den nye Volvo-familien, men på en unik og mer kompakt måte.

Avskjedsord

Idet vi er i ferd med å dra, kommer Asok George med en siste betraktning.

«Med den første FMX skapte vi et designikon innen anleggssegmentet. Nå, bare tre år senere, hever vi standarden enda litt mer. Vi endrer spillereglene – enda en gang.»

Utforsk detaljene til en virkelig anleggsbil her

1
Design